Home Page > De Kerncentrale > Gratis is de Kernscan niet zo veel waard…..

Gratis is de Kernscan niet zo veel waard. Dat ontdekte ik vorige week. Het afgelopen jaar gaf ik heel veel gratis Kernscans weg. In mijn optiek een gigantisch kado waar iedereen baat bij had. Maar dat valt wel een beetje tegen. Het blijkt dat mensen het kado vaak niet eens uitpakten. En dus vroeg ik aan één van mijn business buddies hoe dat nou toch kon. Het antwoord was behoorlijk simpel: “omdat het niet zo veel waard is als het gratis is, tenzij je het inpakt als een gigantisch kado”.

Het geeft iedere zoekende ziel diepgaande inzichten

Dat raakte me wel even. Want wat ik weg gaf, een gratis inlog voor de Kerscan, is in mijn optiek ontzettend veel waard. Het geeft iedere zoekende ziel diepgaande inzichten in talenten, kwaliteiten, valkuilen en allergieën. Het geeft inzicht in wat werkelijk voor haar (of hem) belangrijk is, welke doelen daar invulling aangeven, hoe zij dit tot uiting brengt of wat haar drijft en zo kan ik nog wel even door gaan. Het uitpakken van het kado levert je dus nogal wat op. En het maken heeft mij bovendien niet alleen zes jaar van mijn leven gekost, maar ook echt een fortuin.

Is het de merkwaardige schaamte van de kunstenaar?

En inderdaad, ik gaf dat met het gemak weg alsof het niets was. Is het de schaamte van de kunstenaar die vol zelfvertrouwen een kunstwerk maakt, en als het af is toch ineens twijfelt of de ander zijn kunst wel waardeert? Mijn vader gaf ooit zijn schilderijen gratis weg, en nog wilde niemand ze hebben, super pijnlijk want die schilderijen van mijn vader zijn echt wel mooi. En de Kernscan levert echt wel iets op. Patronen herhalen zich totdat ze worden opgeschoond.

We gaan het anders doen!

Dus we gaan het anders doen. De kernscan mag het licht gaan zien. Vol in de schijnwerpers. Als een grote diamant. Een schat die het waard is om te koesteren. Een gouden tool waarmee elke coach de kans krijgt om alles los te laten en alleen nog maar hoeft “te zijn” in het coachingsgesprek. De houvast van de Kernscan doet de rest. 10tallen haakjes om moeiteloos de mooiste vissen en de grootste haaien mee op te vissen. En dat dan ook nog verpakt in een aantrekkelijk uitziende verpakking. Wie wil dat nou niet? Ik ga een vitrinekast bouwen, ik ga je uitnodigen voor de tentoonstelling, je mag haar bewonderen, en misschien mag je haar zelfs aanschaffen, met gebruiksaanwijzing natuurlijk. Hoe, wat en waar precies ben ik aan het uitwerken. Maar hou het in de gaten. Ze komt er aan! Heb je alvast interesse? Laat het me vooral weten!