Home Page > kernkunde > Kernscan

De Kernscan is een online scan  die een appèl doet op het intuïtieve onderbewuste van de cliënt. Hierdoor komen communicatiestijl, drijfveren, waarden en doelen naar boven. Allemaal aspecten die je in je coaching kunnen helpen sneller en effectiever te werk te gaan. Het zegt iets over jouw voorkeursstijlen op het gebied van gedrag en communicatie en het geeft inzicht in drijfveren, overtuigingen en je groeipotentiëel.

Wat kan je er mee?

Het gedrag dat je vertoont en de manier waarop je communiceert op dit moment helpt je om bepaalde dingen te bereiken, maar kan je in andere situaties juist beperken. Datzelfde geldt voor je overtuigingen en drijfveren. Inzicht hierin geeft je de mogelijkheid om dingen bewust anders te doen wat je de kans geeft om succesvoller en effectiever te zijn.

De Kernscan bestaat uit 3 onderdelen; een symboolcode en een kleurenoverzicht en een persoonlijk visionboard.

  1. Symboolcode
    Einstein zei het al: E=MC2. Wij gebruiken deze metafoor om aan de hand van gedrag en communicatie inzicht te geven in persoonlijke effectiviteit. De volgorde van de symboolcode in jouw persoonlijke kerncode geven weer wat je op dit moment laat zien en hoe jij overkomt op andere mensen. Meer info over de betekenis achter de verschillende symbolen vind je hier. De theorie die ten grondslag ligt aan de symbolen: JungAppreciative Inquiry, concurrerend waardenmodel, belbin en de CreatiespiraalThomas-Kilmann model en de leerstijlen van Kolb.
  2. Kleurcode
    De kleuren staan altijd in dezelfde volgorde. De dikte van de kleurstaven in jouw persoonlijke kerncode geeft inzicht in je overtuigingen en drijfveren op dit moment. Meer info over de betekenis achter de verschillende kleurcodes vind je hier. De theorie die ten grondslag ligt aan de kleurcodes; Levels van GravesDeepak ChopraSteven CoveyChakra’s en het Enneagram.
  3. persoonlijk visionboard: Dit is een weergave van jouw wensen, je waarden en de benodigde middelen. Samen geven zij richting aan waar de coaching toe zou moeten leiden en hoe we dat kunnen gaan bereiken.

 

Schaf hier je Kernscan aan